preskoči na sadržaj

Osnovna škola Rugvica

Login
Tražilica
Vremenska prognoza

e-dnevnik

Upisi u 1. razred

Izaberi srednju školu

 

Office 365

Office 365 je besplatan za sve učenike i nastavnike

Odbojka za učitelje

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
eTwinning

Projekti


Dabar

Dabar

Sigurnost

Kako zaštititi dijete

CERT

CARNet portali

 

Institucije

 

Anketa (mala)
Kako vam se sviđa web stranica škole?
brojač
Ispis statistike od 4. 8. 2010.

Ukupno: 1617167
Ovaj mjesec: 1454
Ovaj tjedan: 842
Danas: 47
3. Državna smotra u pripovijedanju djece i mladih „Logos 2021.“

“Pripovijedanje je zaseban medij, umjetnički proces koji djeluje uz pomoć nečega što bismo mogli nazvati tehnologijom ljudskog središnjeg računala - što uključuje sjećanje, maštu, emocije, intelekt, jezik, gestu, kretanje, izraz (lica ili tijela), i što je najvažnije, stvaranje odnosa u sadašnjem trenutku – odnosa osobe prema drugoj osobi ili prema grupi.” (Sobol-Gentile-Sunwolf 2008.)

U palači Herczer u Varaždinu, 6. listopada 2021., tijekom održavanja manifestacije Dječji tjedan, pod pokroviteljstvom Grada Varaždina te uz potporu  Moja knjiga Katarina Zrinski, održana je 3. Državna smotra u pripovijedanju djece i mladih "Logos 2021."

Smotru je pratila televizijska ekipa.

Sudjelovala su djeca (kategorije: vrtić, osnovna škola, srednja škola) iz cijele Hrvatske (od Dubrovnika, Ogulina do Vukovara), koja su pripovijedala uživo i putem Zooma zbog specifične situacije uzrokovane koronavirusom.

Prosudbeno povjerenstvo imalo je zahtjevnu zadaću, a činili su ga: Elizabeta Alković, profesionalna pripovjedačica, Aleksandra Damjanić, prof., Marijana Mrvoš, profesionalna pripovjedačica i dr. sc. Martina Hranj, predsjednica Prosudbenoga povjerenstva i Organizacijskoga odbora.

Učenice 4.a razrednog odjela naše škole, Dora Ašonja, Magdalena Grgić te Maja Močljanin na Smotri su pred publikom pripovijedale autorski rad, legendu o Rugvici, Horongvica.

Prosudbeno povjerenstvo pokazalo je velik interes za navedenu legendu, ali primijetilo i zahtjevnost iste za pripovijedanje.

Učenice škole primile su posebne pisane pohvale i prigodne književne naslove za čitanje i daljnje pripovijedanje.

Napisala: Danijela Klajn

    Smotra pripovijedanja 2021

Međunarodni likovni natječaj - nagrađen računalni crtež

Učenica 3. a razreda, Magdalena Grgić, dobitnica je nagrade na Međunarodnom računalnom likovnom natječaju.

Tema likovnog natječaja bila je “Strpljen spašen”.

Cilj natječaja bio je da  djeca i mladi, kroz otkrivanje čarolije digitalne grafike i slikarstva,  pokažu da razumiju zašto je strpljenje odlika snažnog i odgovornog čovjeka te zašto je strpljenje jedna od najvećih osobina.

Slikajući svijet   digitalnim alatom, učenici su svojim očima  prenosili  osjećanja, raspoloženja i iskustva u cilju promoviranja vrijednosti vrline zlata vrijedne – strpljenja.

Likovni natječaj proveden je pod pokroviteljstvom UNICEF-a “Moje vrijednosti i vrline”.

Magdalenin rad “Trag strpljivosti” nagrađen je specijalnom nagradom za ideju.

Čestitam!

                                                                            Danijela Klajn, učiteljica savjetnica

Izniman rezultat učenika 3.a razreda na finalnom Državnom matematičkom natjecanju Mathema, Koprivnica

Nakon 1. faze državnog timskog natjecanja učenika u matematici, u kojoj su obje rugvičke ekipe zauzele 1. te 2. mjesto  (3.a razred) od ukupno 306 prijavljenih ekipa RH, uslijedilo je finalno natjecanje koje je održano 28. svibnja 2021.

U završnom turniru trećaši su potvrdili kvalitetu matematičkog razmišljanja te ostvarili 3. i 5. mjesto u svojoj kategoriji od  15 najboljih ekipa RH.

Zasluženu 3. nagradu (Matematičari) ostvarili su Maja Močljanin (kapetanica ekipe), Elena Dizdarević i Gabriel Krsnik.

5.  mjesto (Tri Einstaina) ostvarili su Magdalena Grgić (kapetanica ekipe), Dora Ašonja i Robert Šoštarić.

Čestitam učenicima!

                                                                                Danijela Klajn, savjetnica

                                             

                                 

Prvi na matematičkom natjecanju Mathema

Na matematičko ekipno natjecanje Mathema, koje se odvija u dvije faze,  prijavilo se 306 ekipa, 918 natjecatelja iz čitave RH (osnovna i srednja škola).

U prvoj fazi natjecanja učenici 3. razreda OŠ Rugvica sudjelovali su s dvije ekipe po troje učenika: Dora Ašonja, Magdalena Grgić, Robert Šoštarić, Elena Dizdarević, Gabriel Krsnik i Maja Močljanin.

Obje ekipe plasirale su se u sam vrh svoje kategorije.

Završni turnir PETOBOJ održat će se 28. svibnja.

Prema odluci Odbora na turniru će sudjelovati najuspješnije ekipe u 1. fazi natjecanja, tj.  prvih 15 ekipa iz 3. razreda.

Čestitam!

                                                                                                  Danijela Klajn, učiteljica savjetnica

Izvješće s natjecanja u futsalu

U četvrtak 13. 2. 2020. u Dugom Selu održano je  županijsko natjecanje u futsalu u kategoriji učenica 7./8. razreda. Učenice naše škole osvojile su odlično 3. mjesto od ukupno 9 ekipa. U skupini su uvjerljivo svladale I. osnovnu školu Vrbovec rezultatom 3 : 0. U drugoj utakmici susreću se s ekipom iz Graberja Ivaničkog gdje u neizvjesnoj utakmici na penale, pobjedu odnose naše djevojčice. U utakmici za prolaz u finale naše učenice nailaze na jaku ekipu iz OŠ Dragutina Domjanića iz Zeline koja pobjeđuje s 2 : 0. Poraz nas vodi u borbu za 3. mjesto protiv OŠ Nikole Hribara iz Velike Gorice u kojoj naše učenice s lakoćom dolaze do pobjede 2 : 0 i tako se vraćaju u školu s brončanom medaljom.
Čestitke našoj ekipi koju čine:

Lea Kolčić
Tara Svibovec
Iva Pisk
Darija Klarić
Maria Vincek
Iva Kovačević
Ana Blažević

i njihovoj voditeljici Mariji Mišković.
Želimo im puno uspjeha na sljedećim natjecanjima.

                           

Natjecanje iz matematike

25. siječnja 2018. godine održano je školsko Natjecanje iz matematike. Natjecanju je pristupilo 34 učenika od četvrtog do sedmog razreda. Nakon ispravljanja radova i sastavljanja rang liste, Povjerenstvo u sastavu Snježana Gavran, Monika Poljančić i Nina Redkolis Kalin predložilo je za županijsko Natjecanje učenike petih razreda: Doru Šafran, Petru Matijević i Mihaela Žilića te učenicu šestog razreda Lorenu Vrdoljak.

Na županijsko Natjecanje koje će se održati 28.2.2018. u OŠ Jakovlje pozvane su učenice: Dora Šafran (5.a), Petra Matijević (5.d) i Lorena Vrdoljak (6.a).

Svim natjecateljima čestitamo na uloženom trudu i ostvarenim rezultatima, a našim učenicama želimo puno uspjeha na županijskoj razini Natjecanja.

Snježana Gavran

preskoči na navigaciju