preskoči na sadržaj

Osnovna škola Rugvica

Login
Tražilica
Vremenska prognoza

e-dnevnik

Upisi u 1. razred

Izaberi srednju školu

 

Office 365

Office 365 je besplatan za sve učenike i nastavnike

Odbojka za učitelje

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
eTwinning

Projekti


Dabar

Dabar

Sigurnost

Kako zaštititi dijete

CERT

CARNet portali

 

Institucije

 

Anketa (mala)
Kako vam se sviđa web stranica škole?
brojač
Ispis statistike od 4. 8. 2010.

Ukupno: 1617168
Ovaj mjesec: 1455
Ovaj tjedan: 843
Danas: 48
DANI UČENIČKIH ZADRUGA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

12.10. u Svetoj Nedelji organiziran je Dan učeničkih zadruga Zagrebačke županije. Učenička zadruga „Horugva“ predstavila je svoje proizvode, a učenici su također mogli vidjeti i što ostale zadruge Zagrebačke županije rade.

                                                                                                Monika Puhalović, profesorica kemije i biologije

    Dani učeničkih zadruga 2021

Sudjelovanje UZ „Horugva“ na Danu Jabuka

Učenička zadruga „Horugva“ sudjelovala je na Danu Jabuka koji je bio organiziran  8.10.  u OŠ Milke Trnine, Križ. Učenici su mogli sudjelovati i u radionicama pripreme soka od jabuke.

                                                                                                Monika Puhalović, profesorica kemije i biologije

     Dani jabuka 2021

Sudjelovanje učenika OŠ Rugvica na manifestaciji Stara jela z Dugoga Sela

Učenici uključeni u zadrugu Horugva i Školski vrt sudjelovali su 18. 9. 2021. na manifestaciji Stara jela z Dugoga Sela. Mladi ekolozi  pokazali su  da osim što brinu o školskom vrtu prave i ukusna jela po receptima baka te različite ljekovite i kozmetičke pripravke. Proizvode koje su napravili naši zadrugari moglo se pogledati i kupiti na štandu tijekom trajanja manifestacije. U pratnji učenika bile su profesorice Nada Barić i Monika Puhalović. 

Monika Puhalović

    Horugva 2021

Dan učeničkih zadruga 2019.

U četvrtak, 9. 5. 2019. Učenička zadruga Horugva sudjelovala je na Danu učeničkih zadruga Zagrebačke županije. Manifestacija je bila prodajno - izložbenog karaktera. Sudjelovalo je dvadeset zadruga čiji su učenici izložili ukrasne i uporabe predmete koje su vrijedno izrađivali tijekom cijele godine.

Domaćin manifestacije je bio Grad Sveti Ivan Zelina. Održavanje je bilo planirano na gradskom trgu, no zbog lošeg vremena Osnovna škola Dragutina Domjanića ustupila je školskim zadrugarima i njihovim mentorima prostor male dvorane. Ciljevi ove manifestacije bili su promoviranje učeničke zadruge kao vrijednog segmenta redovitog školovanja te upoznavanje građana s njihovim radom i proizvodima.

Monika Puhalović

    HORUGVA 2019

BOŽIĆNI SAJAM U OŠ RUGVICA

Dan učeničkih zadruga 2018.

Učenička zadruga Horugva sudjelovala je 5. lipnja 2018. na Danu učeničkih zadruga u Vrbovcu. Na Trgu Petra Zrinskog svoje radove izložile su 22 zadruge. 

Naše učenice izlagale su različite ukrasne i uporabne predmete poput šumećih bombica, nakita, sapuna te keramičkih predmeta s motivima posavskih narodnih nošnji. Kao nagradu za trud koji zadrugari ulažu tijekom cijele godine, organizirano je predivno druženje uz igru.

Horugvu su predstavljale učenice sedmih razreda Karla Brečić, Matea Ćoso, Antonia Mišković i Marija Pejić u pratnji profesorica Monike Marić i Gorane Pocrnja.

Monika Marić

    Dan učeničkih zadruga

Dan planeta Zemlje u OŠ Rugvica

U ponedjeljak 23. 4. 2018. godine u našoj školi obilježili smo Dan planeta Zemlje. Raznovrsnim sadržajima i aktivnostima nastojali smo potaknuti učenike na zajedničku odgovornost i brigu za očuvanje našeg planeta.  

Sedmi i osmi razredi su igrali igru Potrage za blagom čiji je cilj bio kroz zadatke ukazati učenicima na različite ekološke probleme koji nastaju utjecajem čovjeka. Učenici petih i šestih razreda pogledali su prigodni film o ekološkoj katastrofi i razornoj moći prirode. U maloj dvorani učenici sedmih i osmih razreda imali su priliku okušati se  i u eko kvizu. Za učenike pobjednike eko kviza i za sve učenike koji su uspjeli doći do blaga bile su osigurane prigodne nagrade. Školu smo također ukrasili plakatima na temu ekologije. Školski tjedan  započeo je igrom i podizanjem svijesti o važnosti očuvanja okoliša. 

Monika Marić

Božićni sajam u OŠ Rugvica

U petak, 15. prosinca 2017. godine u OŠ Rugvica održan je Božićni sajam. U velikoj sportskoj dvorani, prepunoj posjetitelja, prodavali su se unikatni radovi koje su izradili marljivi učenici, zajedno sa svojim učiteljima i roditeljima, kao i radovi Učeničke zadruge Horugva. 

Sve je bilo u  božićnom duhu: vjenčići, ukrasi, čestitke, jaslice, drvca, kuglice,  oslikane bočice…Na  sajmu su se mogli kupiti i radovi djece iz Dječjeg vrtića Didi – PO Maslačak, kao i vidjeti radovi od keramike koje su izradili  učenici – članovi DVD-a Sop – Hrušćica, pod vodstvom  učitelja u mirovini Josipa Bešlije. Najatraktivniji događaj sajma bio je nastup trojice mladića (dvojica su  bivši učenici naše škole, braća Mateo i Luka Šimić, a treći je Matija Horvat Žic) koji su izveli zanimljiv street workout – vrlo uzbudljiv spoj gimnastike i akrobacije. Posjetitelji sajma mogli su se osladiti domaćim kolačima koje su naši učenici i roditelji vrijedno pripremili, a  tko voli slano mogao je uživati u kokicama! Cilj sajma je potaknuti učenike na kreativnost i razviti svijest o tome kako se zajedništvom i malim stvarima čine velika djela.  Prihod od sajma namijenjen je za nabavu projektora i velikog projekcijskog platna. Velik broj posjetitelja potvrda je uspješnosti našeg sajma kao i dokaz da bi se ovako nešto trebalo događati češće.

       Julijana Mihaliček

    Božićni sajam 2017

MEĐUŽUPANIJSKA SURADNJA UČENIČKIH ZADRUGA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE S PRIMORSKO-GORANSKOM ŽUPANIJOM

Učenička zadruga „Horugva“ prošli je tjedan sudjelovala u Međužupanijskoj suradnji učeničkih zadruga Zagrebačke županije s Primorsko-goranskom županijom.

Iz naše su škole u četvrtak 28. rujna 2017. godine otputovale učenice Maja Ćosić i Lorena Šver (8.a) u pratnji  profesorice kemije i biologije Monike Marić kako bi sudjelovale na ovom susretu učeničkih zadruga.

Škole domaćini Međužupanijske suradnje su osnovne škole u Delnicama, Ravnoj Gori i Vrbovskom.

Za zadrugare je organiziran niz aktivnosti: obilazak Nacionalnog parka Risnjak, posjet Kamačniku, razgledavanje muzeja („Muzej žaba“ i „Muzej starina“ u Fužinama) i špilje Lokvarke u Lokvama. U Nacionalnom parku Risnjak zadrugari su imali organizirane radionice u prirodi, obišli su poučnu stazu Leska i Popovićev mlin gdje su imali organiziranu stolarsku radionicu.

Zadrugari su se vratili svojim kućama u subotu 30. rujna 2017. godine s usvojenim novim znanjima i vještinama te stečenim novim poznanstvima i prijateljstvima. 

Monika Marić

    Zadruga GK

HORUGVA u Makedoniji

MAKEDONIJA (SKOPJE, TETOVO, OHRID) – suradnja učeničkih zadruga s hrvatskom manjinom u Makedoniji u organizaciji Zagrebačke županije i HUUZ-a

DNEVNIK PUTOVANJA

    Horugva u Makedoniji

PETAK, 5.5.2017.

U petak prijepodne smo iz Zagreba stigli u Skopje, glavni grad Makedonije, grad s posebnom energijom. Grad poznat po mnogim mostovima preko rijeke Vardar, skulpturama i fontanama. Obišli smo centar, ali i stari dio Skopja, skopsku čaršiju prepunu štandova s turskim proizvodima, ali i veliku tržnicu s primamljivim voćem i povrćem.

Nakon toga smo posjetili spomen kuću Majke Terezije. Tamo smo puno naučili o njenom životu i djelovanju.

Umorni i lagano gladni, iz Skopja smo se uputili prema Tetovu na susret s našim obiteljima – domaćinima. Koliko god smo bile nervozne jer nismo znale hoćemo li biti u istoj obitelji i hoćemo li biti zadovoljne, nervoza je bila neopravdana. Bile smo u istoj obitelji, kod Luke i njegove obitelji koja nas je prekrasno ugostila i pružila nezaboravno iskustvo.

SUBOTA, 6.5.2O17.

U subotu smo išli na izlet kojem smo se svi jako veselili – izlet na Ohridsko jezero. Ohridsko jezero je jako staro jezero, nastalo još prije ledenog doba i poznato je po brojnim endemskim vrstama kao i po 365 manastira koji okružuju jezero, i svaki je namjenjen jednom danu u godini.

Mi smo posjetili 2 manastira, manastir sv. Nauma koji je uz sam izvor rijeka koje tvore Ohridsko jezero i manastir svetog Ivana Kanea sa kojeg puca prekrasan pogled na Ohridsko jezero.

Kod manastira sv. Nauma svi smo zajedno, i mi iz Hrvatske i naši domaćini, imali piknik na livadi i proveli smo jako lijepo vrijeme u zajedničkom druženju.

Nakon cjelodnevnog izleta, već vidno umorni, uputili smo se prema Tetovu, k našim domaćinima.

NEDJELJA, 7.5.2017.

Nedjelja nam je bila malo mirniji dan. Prijepodne smo obilazili okolicu Tetova. Posjetili smo manastir u selu Lešok. U podnožju Šar planine. Tamo smo posjetili crkvicu Blažene Djevice Marije koja je u prošlosti skoro do polovice bila zatrpana nanosima obližnje rijeke i zbog silnog nanosa su morali napraviti stepenice i crkva zbog toga izgleda kao da se ulazi u podrum. Uz crkvicu se nalazi veliki manastir sv. Atanazije koji je nedavno obnovljen jer je u prošlosti doživio mnoga teška oštećenja. Godine 2001. je gotovo u cjelosti razrušen, ali uz pomoć prihoda Europske unije, manastir je ponovo obnovljen i zaista je prekrasan.

Nakon Lešoka, posjetili smo muslimanski centar gdje nas je dočekao i lijepo ugostio njihov domaćin.

Nakon toga smo se uputili u Tetovo na ručak i na zajedničku radionicu gdje smo našim domaćinima pokazali što točno rade naše zadruge.

Tamo smo imali kratki program u društvu gradonačelnika Tetova i hrvatske veleposlanice.

Nakon programa smo se uputili domaćinima, a profesori su otišli na Popovu Šapku, skijalište na Šar planini.

PONEDJELJAK, 8.5.2017.

Ponedjeljak je bio dan povratka. S domaćinima smo se pozdravili i zahvalili im na svemu, a oni su nam spakirali i sendviče za put. Prije puta smo posjetili i Makedonsko selo gdje je prikazano kako su Makedonci  prije živjeli i nakon toga krenuli na dugi put prema Zagrebu.

Dani u Makedoniji su nam prebrzo prošli, ali bilo nam je prekrasno i upoznali smo mnogo zanimljivih mjesta i stekli prijatelje za cijeli život. Jedva čekamo neko novo putovanje.

Marija Pejić i Ivana Matok, 6.b

DAN PLANETA ZEMLJE

U ponedjeljak,  24. 04. 2017. u našoj školi  obilježili smo Dan planeta Zemlje. U obilježavanju toga važnog dana sudjelovali su učenici razredne i predmetne nastave zajedno sa svojim učiteljima. 

U razrednoj nastavi učitelji su sa svojim učenicima pisali eko poruke Zemlji, sudjelovali su akciji čišćenja okoliša škole  u sklopu akcije Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš te je održano predavanje udruge Savskih lađara iz Rugvice o rijeci Savi, njenom toku nekada i sada te o raznim životinjama koje obitavaju u toku i uz tok rijeke Save. Također, na predavanju je opisano avanturističko putovanje Savskih lađara od Rugvice do grada Davora koje provode svako ljeto već pet godina. 

U predmetnoj nastavi Dan planeta Zemlje također je obilježen na prigodan način te su tako 1. sat učenici 5. i 6. razreda poslušali predavanje Savskih lađara, a isto to predavanje 2. sat poslušali su učenici 7. i 8. razreda.  3. sat održan je Eko kviz za učenike 8. razreda koji su u skupinama po pet učenika iz svakog razrednog odjeljenja odgovarali na pitanja. Nakon prave borbe pobijedili su učenici 8. a razreda. Svim sudionicima dodijeljene su utješne nagrade, a pobjedničkoj skupini i prigodan poklon paket.  4. sat učenici su pisali eko poruke Zemlji koje su kasnije stavljali u predvorje  škole gdje su također izloženi plakati učenika. 5. sat održana je akcija čišćenja dvorišta i okolnog područja oko škole u sklopu akcije Zelena čista – jedan dan za čisti okoliš. Pojedini učenici iz Eko skupine škole sadili su cvijeće i uređivali  kamenjar u dvorištu škole.

Učenici su zaista uživali u svim aktivnostima i nadamo se da će im obilježavanje Dana planeta Zemlje ostati u lijepom sjećanju te da će shvatiti važnost očuvanja prirode i svakodnevne brige o okolišu, posebice onom koji ih okružuje!

Monika Marić

    Dan planete Zemlje

Uskrsna prodajna izložba u školi

Učenička zadruga Horugva organizirala je prodajnu izložbu u školi (26. – 27.3. 2018.) kako bismo obilježili dolazak Uskrsa. 

Vrijedne ruke naših zadrugara izrađivale su različite predmete na temu Uskrsa, koje smo  ponosno izložili u predvorju škole. Na našem štandu tako su se mogle naći pisanice, košarice, magneti s proljetnim motivima, sapuni i drugi proizvodi. Učenici i djelatnici škole imali su priliku kupnjom proizvoda podržati rad marljivih zadrugara.

Jelena Čavar

    HORUGVA-Uskrs u školi 2018

ZADRUGA HORUGVA

Zadruga HORUGVA

Osnovna škola Rugvica osnovala je učeničku zadrugu  2016. godine.  Naziv učeničke zadruge, Horugva, odabran je prema starom nazivu za Rugvicu. 

U učeničkoj zadruzi sudjeluje 30 učenika podijeljenih u 3 sekcije: Prirodna kozmetika, Ekološka grupa, Mladi likovnjaci.

Učitelji/voditelji sekcija su: Slavica Holec, Monika Marić, Ankica Tomić i Ana Samaržija.

Voditeljica učeničke zadruge je Ana Samaržija.

Prirodna kozmetika – bavi se izradom prirodnih sapuna, pjenušavih „bombica“ za kupanje i balzama za usne.

Ekološka grupa – bavi se uređenjem školskog dvorišta, sadnjom biljaka i održavanjem cvjetnjaka, uzgajanjem lavande, koja se koristi za izradu sapuna i pjenušavih kupka.

Mladi likovnjaci – bave se izradom ukrasnih uporabnih predmeta, privjesaka, magneta s motivima rugvičkog kraja, koriste decoupage tehniku kod ukrašavanja raznih kutijica, podmetača za čaše, vaza...

Do sada su sudjelovali na božićnoj prodajnoj izložbi u organizaciji  Zagrebačke županije, Anđelek festu u Dugom Selu, božićnom sajmu u Osnovnoj školi Rugvica i uskršnjoj prodajnoj izložbi u organizaciji Zagrebačke županije.

Novčana sredstva koja se zarade služe za nabavku materijala za rad.

 

preskoči na navigaciju