preskoči na sadržaj

Osnovna škola Rugvica

Login
Tražilica
e-dnevnik
Upisi u 1. razred

Izaberi srednju školu

 

Office 365

Office 365 je besplatan za sve učenike i nastavnike

Odbojka za učitelje

Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
Projekti

Dabar

Dabar

Sigurnost

Kako zaštititi dijete

CERT

CARNet portali

 

Institucije

 

Anketa (mala)
Kako vam se sviđa web stranica škole?
brojač
Ispis statistike od 4. 8. 2010.

Ukupno: 1568120
Ovaj mjesec: 578
Ovaj tjedan: 731
Danas: 101
Organiziraj svoje slobodno vrijeme

Kako organizirati dan?

 

Zašto je bitno organizirati vrijeme? Zato što bez vremenskog planiranja ne stigneš biti uspješan u školi, ostvariti svoje želje, družiti se s prijateljima, baviti se svojim hobijima, sanjariti, odmarati, jednostavno uživati u životu.
 
Organizirati svoje vrijeme možeš sam izradom planova vodeći brigu o svojim školskim obavezama, slobodnim aktivnostima i obavezama u kući.
 
Postoje dnevni, tjedni, mjesečni i neki dugoročniji planovi. Dnevni plan najbolje je raditi navečer za sljedeći dan, a tjedni petkom. Najprije napiši sve zadatke i obaveze, a zatim ih poredaj po važnosti.
 
S obzirom da ti je škola u ovom životnom razdoblju na prvom mjestu, ili bi barem trebala biti, krenimo od tih obaveza.
 
Prema školskom rasporedu odredi vrijeme za učenje i pisanje zadaća. To je najbolje napraviti što prije po povratku iz škole. Tada raspolažemo s najvećom količinom zapamćenog gradiva s predavanja, te će nam trebati manje vremena za obavljanje tog zadatka. Kako bi naučeno gradivo bilo što dugotrajnije treba ga ponoviti i prije sljedećeg sata.
 
Slobodne aktivnosti su potrebne jer se kroz njih dokazuješ na drugi način, svladavanjem novih vještina i usvajanjem novih znanja. Biraš ih prema svojim željama i sklonostima.
One su najčešće zadane u određeno vrijeme i u večernjim satima tako da i prema njima planiraš ostale obaveze.
 
Živiš u kući s roditeljima i braćom ili sestrama. Svatko ima svoja zaduženja. Daj svoj maksimalni doprinos kako bi ta zajednica što bolje funkcionirala. Na primjer redovito pospremajući svoju sobu, odlaskom u trgovinu ili …
 
Ako dobro organiziraš svoje vrijeme imat ćeš vremena i za igru sa svojim vršnjacima jer igra je sastavni dio života svakog djeteta. Osim što ti donosi razonodu i pruža zadovoljstvo, igra predstavlja i način kroz koji učiš o sebi i drugima i svijetu koji te okružuje. Kroz igru se aktivno odmaraš i stječeš nove prijatelje.

preskoči na navigaciju