preskoči na sadržaj

Osnovna škola Rugvica

Login
Tražilica
Vremenska prognoza

e-dnevnik

Upisi u 1. razred

Izaberi srednju školu

 

Office 365

Office 365 je besplatan za sve učenike i nastavnike

Odbojka za učitelje

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
eTwinning

Projekti


Dabar

Dabar

Sigurnost

Kako zaštititi dijete

CERT

CARNet portali

 

Institucije

 

Anketa (mala)
Kako vam se sviđa web stranica škole?
brojač
Ispis statistike od 4. 8. 2010.

Ukupno: 1617167
Ovaj mjesec: 1454
Ovaj tjedan: 842
Danas: 47
Boje Posavine u OŠ Rugvica

U utorak 12. listopada 2021. u prostoru naše škole priređena je izložba slika Boje Posavine u suradnji Općine Rugvica i Likovne udruge Dugo Selo. Petnaest autora izložilo je  slike koje su nastale na 3. likovnoj koloniji organiziranoj u srpnju u sklopu tradicionalne manifestacije 11. Spust rijekom Savom. 

Ravnatelj škole, gosp. Robert Munđer poželio je autorima  dobrodošlicu, a predsjednica Likovne udruge, gđa Jadranka Bogdanović zahvalila se na gostoprimstvu i istaknula odličnu suradnju s Općinom Rugvica. Slike su postavljene u hodniku prema dvorani, a na njima dominiraju motivi rugvičkog krajolika i  rijeke Save; neke su i podsjetnik na nekadašnji način života. Slike odišu vedrinom i radošću i vrlo smo sretni jer će trajno uljepšavati našu školu.

    Izložba Boje Posavine 2021

Sudjelovanje učenika OŠ Rugvica na manifestaciji Stara jela z Dugoga Sela

Učenici uključeni u zadrugu Horugva i Školski vrt sudjelovali su 18. 9. 2021. na manifestaciji Stara jela z Dugoga Sela. Mladi ekolozi  pokazali su  da osim što brinu o školskom vrtu prave i ukusna jela po receptima baka te različite ljekovite i kozmetičke pripravke. 

Proizvode koje su napravili naši zadrugari moglo se pogledati i kupiti na štandu tijekom trajanja manifestacije. U pratnji učenika bile su profesorice Nada Barić i Monika Puhalović. 

Horugva 2021

Olimpijski dan u našoj školi

10.9.2021. obilježili smo Olimpijski dan u našoj školi. Svi učenici  imali su priliku upoznati  trenere i mlade članove sportskih klubova koji organizirano djeluju i rade na području naše Općine.

U prostorima male i velike školske sportske dvorane te u blagovaonici škole desetak sportskih klubova prezentiralo je svoj rad kroz prigodne aktivnosti, čak se može reći da su se međusobno nadmetali u nastojanju da privuku što više učenika.

Nogomet, rukomet (M), rukomet (Ž), odbojka, taekwondo, karate, hrvanje, savate boks, ritmika i šah su aktivnosti koje su ponuđene učenicima.

Bilo je lijepo ponovo vidjeti kolone učenika i učitelja odjevenih u jedinstvenu bijelu olimpijsku majicu  koja se  već  tradicionalno dobiva gotovo svake godine povodom Hrvatskog olimpijskog dana od škole.

Bijela majica simbolički poručuje o miru, prijateljstvu i razumijevanju među ljudima cijelog svijeta, to naši učenici znaju, te je s ponosom nose kao redovitu opremu za sat Tjelesne i zdravstvene kulture.

Osobito su razigrani i veseli bili najmlađi koji su se  svojim kućama vraćali ruku punih različitih letaka, sportskih rekvizita, a najsretniji i najspretniji i s medaljom oko vrata.

Likovni radovi učenika na temu sporta, panoi s fotografijama naših najuspješnijih olimpijaca i paraolimpijaca s nedavno završenih Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju krasit će našu školu još neko vrijeme, a poruke o vrijednostima bavljenja sportom i o potrebi čovjeka za kretanjem nećemo zaboraviti.

                                                                                                  Marijana Ljubičić

   Olimpijski dan 2021

OŠ Rugvica ugostila Telemach Dan sporta

U srijedu 31. 3. 2021. godine na nogometnom igralištu OŠ Rugvica bilo je jako glasno i veselo. Naime, učenici od 1. do 4. razreda sudjelovali su u sportsko-edukativnoj manifestaciji Plazma Sportske igre mladih.

Sve male natjecatelje podržali su i pokrovitelji Igara Željka Josić, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Tihana Butorac, voditeljica odnosa s javnošću Plazma Sportskih igara mladih, Mato Čičak, načelnik Općine Rugvica i Robert Munđer, ravnatelj Osnovne škole Rugvica. Nakon uvodne ceremonije i paljenja plamena Igara, dječja energija i radost preplavili su Rugvicu. Učenici su se natjecali u graničaru i atletici. Plazma Sportske igre mladih propagiraju sport i sportski način života što je posebno važno u vremenu u kojem živimo.                                        

Pobjednici su se plasirali na državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja, gdje će djeca imati priliku besplatno uživati u čarima Splita i druženju s klincima iz cijele Hrvatske.

Čestitamo svim sudionicima Igara!

U privitku ispod teksta, možete vidjeti konačne rezultate.
SPORTSKE IGRE MLADIH - REZULTATI

   PLAZMA Sportske igre mladih 2021

Nacionalna kampanja "Zasadi stablo, ne budi panj!" u OŠ Rugvica!

4. ožujka i naša škola sudjelovala je u Nacionalnoj kampanji sadnje drveća u Hrvatskoj Zasadi stablo, ne budi panj! koja se odvijala od 1.3. - 7.3.2021. diljem Hrvatske. Inicijativa je pokrenuta s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti u borbi protiv klimatskih promjena.

U svrhu što transparentnijeg i javnosti pristupačnijeg uvida u rezultate građanske inicijative, u suradnji s udrugom Centar za održivi razvoj GIS tehnologijama (CROGIS), uspostavljena je webGIS aplikacija s ciljem unosa pravovaljanih informacija o svakom zasađenom lokalitetu (geografski smještaj, naziv lokacije, glavni sudionici, vrsta i broj zasađenih sadnica). Naše sadnice će također biti unesene u sustav.                                   

Školsko dvorište tako je bogatije za 10 novih stabala (7 dobivenih kao donacija u sklopu Kampanje, sadnice su donirane iz rasadnika Šumarskog fakulteta – Ginko, 2 stabla hrasta, 2 stabla lijeske i 2 stabla oskoruše, 2 lijeske donirao je roditelj Školskom vrtu i jedna je donacija smokve iz Školskog vrta). Sadnice su našle svoje mjesto u našem školskom dvorištu i tako smo ozelenili naš životni i radni prostor. U sadnji je sudjelovalo više izvannastavnih aktivnosti naše škole i više profesora (Školski vrt, GLOBE skupina, Prirodna kozmetika, Ekološka skupina te učenici koji pohađaju dodatnu nastavu geografije i biologije). Učenici su uživali u sadnji i nadalje će se brinuti o novim stablima.

Petra Sekulić, prof. geografije i talijanskog jezika

   "Zasadi stablo, ne budi panj!" 2021

Valentinovo u našoj školi

Valentinovo smo ove godine obilježili sa svojim najbližim razrednim prijateljima napravivši kreativne plakate kojima smo ukrasili predvorje naše škole. Unatoč drugačijim okolnostima, bez velikog druženja i zagrljaja, nismo zaboravili ni ovogodišnji 14. veljače. Poruke ljubavi zaiskrile su s panoa i potaknule nas na razmišljanje kako je malo potrebno da usrećimo naše bližnje u ovim zahtjevnim vremenima.

Obilježavanju Valentinova, već tradicionalno, priključila se i naša učenička zadruga Horugva čiji su vrijedni članovi izradili i prodavali prigodne poklone. Svatko je mogao pronaći neku sitnicu kako bi razveselio dragu osobu ili pak samo uživati u izložbi prigodnih ukrasa. Sretno vam Valentinovo!

     Valentinovo 2021

Školski medni dan

U ponedjeljak, 7.12., učenici prvih razreda obilježili su Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka. Učitelji su u svojim razredima pripremili radionice pomoću kojih su učenicima pokušali približiti važnost meda u svakodnevnoj prehrani. Prigodnom prezentacijom učenici su imali priliku saznati kako nastaje med te koliko im koristi njegova konzumacija. Marljivi, poput pravih pčelica radilica, riješili su sve zadatke koji su postavljeni pred njih. Naposljetku, uz toplu šalicu čaja i žličicu meda pročitali su slikovnicu o pčelici Jelici i šašavom medi Edi. Učenici su slikovnice i teglice domaćeg, prirodnog meda veselo ponijeli kućama uz obećanje da će ga redovito konzumirati.

 Medni dan 2020

Gupčeva lipa u školskom dvorištu

U suradnji sa Zagrebačkom županijom i Hrvatskim šumarskim institutom u našoj školi posađena je Gupčeva lipa.

                                      

Svečana podjela svjedodžbi učenicima osmih razreda, 08.07.2020.

Prvim taktovima „Himne” svi prisutni učenici, roditelji, učitelji i stručni suradnici ustali su i okrenuli se prema stijegu. „Lijepu našu” odsvirala je učenica 8.b Monika Sever na tamburici. Petra Grubeša i Slaven Molnar vodili su spretno i stručno program. Nakon uvodnog pozdrava prisjetili su se proteklih osam godina zajedničkog druženja, zgoda i nezgoda, prijateljstva i ljubavi.           

Svoja sjećanja na svoje školovanje iznijela je učenica 8.a razreda Mia Jozipović u sastavku koji je pisala tijekom nastave na daljinu. Uz nekoliko citata o školi, učenju i prijateljstvu, stigli smo do pisma zahvale koje je pročitala učenica generacije, Monika Sever. Svim učenicima obratio se i ravnatelj Robert Munđer te nagradio najbolje učenike: Doris Šoštarić (8.a), Monika Sever (8.b), Vedran Štefanac (8.c) i Marija Ćosić (8.d).

„ A sada ćemo malo zamijeniti uloge. Dragi naši učitelji sada ćemo mi vas prozivati. Nemojte se bojati, neće biti ocjenjivanja niti slučajnog odabira. Želimo vam zahvaliti za sve što ste učinili za nas.” - rekao je Slaven, te krenuo prozivati predmetne učitelje i dodjeljivati im zahvale za razumijevanje i potporu koju su dali tijekom 4 godine školovanja. U ime učitelja učenicima se obratila razrednica 8.b razreda, Mara Šimunec. Program je završio službenim preuzimanjem svjedodžbi.

„Ponesite sa sobom u život sve ono što će od vas stvoriti dobre ljude, kao što ste bili i dobri učenici ove škole.” 

Mara Šimunec

 

Podjela svjedodžbi osmih razreda 2020

Likovni radovi za vrijeme online nastave

Poštovani, usprkos daljini marljivo smo radili i kreativne rezultate ostvarili.

Klikom nas sliku ispod možete vidjeti likovne radove naših učenika objedinjenih u online izložbu ''OŠ Rugvica'' koja je objavljena na stranici Dugoselska kronika (tiskana izdanja).
Izložba sadrži likovne radove učenika OŠ Rugvica od 5. do 8. razreda nastale za vrijeme online nastave za predmet likovne kulture.
Zahvaljujemo svima na suradnji i sudjelovanju te se nadamo se da će Vam naša izložba uljepšati dan.
Veselimo se Vašem virtualnom posjetu!

                                      

Matea Čolak, mag.educ.art.

Sadnja u školskom vrtu OŠ Rugvica

U ponedjeljak 18. svibnja 2020.g. u sklopu projekta "Uvođenje i razvoj ekološke proizvodnje ljekovitog i začinskog bilja - školski vrtovi" u suradnji s Agronomskim fakultetom iz Zagreba, zasadili smo naš vrt. Ideja je korištenje školskog vrta OŠ Rugvica kao „pilot“ projekcije uzgoja prema ekološkim standardima s mogućnošću implementacije i u drugim osnovnim školama Zagrebačke županije.

Unatoč novonastaloj „korona“ situaciji, na već pripremljenu parcelu i pripremane sadnice, započeti projekt smo morali nastaviti bez djece iz naših vrtnih skupina. S povratkom u školu čekaju ih pripremljene snimke svih etapa podizanja ekološkog vrta, kada ćemo nastaviti zajedno s njegovim održavanjem i korištenjem.

Monika Poljančić (voditeljica tima Oš Rugvica)

Članovi tima OŠ Rugvica:

Gordana Puljić
Jasminka Kapetanović
Slavica Holec
Katarina Pavelić
Nada Barić
Monika Poljančić

           Školski vrt 2020

Čitanjem do zvijezda

U četvrtak 5. 3. 2020. godine u OŠ Rugvici održana je županijska razina  natjecanja Čitanjem do zvijezda. To je već 11. sezona Nacionalnog projekta za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja. Tema ovogodišnjeg natjecanja je Između stvarnosti i fantazije.

Na natjecanju je sudjelovalo  14 škola iz Zagrebačke županije.

Odabrani naslovi koje su učenici trebali pročitati  su:

1. Harry Potter i kamen mudraca, J. K. Rowling;
2. Nikadgrad : Kušnje Morrigan Crow, Jessica Townsend;
3. Zmaj ispod Staroga grada, Krunoslav Mikulan.

Učenici su se natjecali u dvije kategorije: ispit znanja i izrada plakata.  Pitanja u ispitu znanja bila su vezana uz pročitane knjige i njihove autore, a plakatom je trebalo prikazati jednu scenu/događaj iz jedne od knjiga.

U ispitu znanja 1. mjesto osvojila je Gradec (učenice: Ivana Korenika, Elena Bernadić i Paulina Cindarić; mentorice: Biljana Matišić i Anamarija Ambrušec); 2. mjesto osvojila je „Stjepan Radić“ iz Božjakovine (učenice: Lea Lončar, Ema Fruk i Laura Dunđer; mentorice: Ivana Kosko i Ivana Budimčić) i 3. mjesto Đure Deželića iz Ivanić-Grada (učenice: Ema Gazić, Lara Pavelić i Dora Rajski; mentorica: Kristina Prilika).

U izradi plakata 1. mjesto osvojila je Paola Špoljarec (mentorica: Danijela Juren) iz Josipa Badalića, Graberje Ivanićko; 2. mjesto Ema Fruk (mentori: Ivana Kosko i Robert Samardžić)  iz „Stjepan Radić“, Božjakovina, a 3. mjesto Matea Držanić (mentorice: Katarina Šalinović, Tajana Deverić i Lana Čakanić) iz Ivane Brlić-Mažuranić, Prigorje Brdovečko.  Ekipa naše škole (Lana Vrdoljak, Petra Matijević i Lidija Mijić; mentorica: Julijana Mihaliček) u ispitu znanja osvojila je 7. mjesto.

Učenici koji su osvojili prva dva mjesta idu na nacionalnu završnicu u Čakovec.

Na natjecanju smo ugostili i posebnog gosta; naime, na predstavljanju plakata pridružio nam se i autor knjige Zmaj ispod Staroga grada, gospodin Krunoslav Mikulan koji je održao i književni susret. Učenici su saznali odgovore na brojna pitanja koja su ih zanimala, a imali smo priliku čuti i ulomak iz novog romana.

Čestitamo svim učenicima; ipak je trebalo pročitati više od 1000 stranica knjiga!

Zahvaljujemo se Nakladi Ljevak na pomoći u organizaciji književnog susreta te Školskoj knjizi na poklonima za pobjednike.

                                                                                               Julijana Mihaliček

 

                    Čitanjem do zvijezda 2020

Veliki početak sezone Turneje radosti u Rugvici

Plazma Sportske igre mladih ove godine održat će svoju veliku Turneju radosti u čak 24 grada i općine. Početak sezone Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih započeo je u srijedu (4.3.2020.). Domaćinstvo prvog sportsko-edukativnog događanja dobila je Rugvica u Zagrebačkoj županiji.

Program je započeo zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapalili Mato Čičak, načelnik  općine Rugvica i Tihana Butorac iz Plazma Sportskih Igara mladih. U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja Rugvice koja su se natjecala u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. ''Izrazito mi je zadovoljstvo što smo domaćini Turneje radosti, Rugvica je sportska općina koja puno ulaže u sport i mislim da je ovo odlična priča koja traje dugi niz godina. Nadam se da će se u budućnosti s podrškom uključiti i Zagrebačka županija kako bismo ovo događanje digli na još višu razinu'' istaknuo je gospodin Čičak.

Pobjednici su se plasirali na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u Splitu krajem lipnja,  gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Splita i druženju s djecom iz cijele Hrvatske. Sve okupljene čekala je okrijepa u Coca- Cola Cup corneru u kojem se provodio izbor za najboljeg sportaša Hrvatske. Edukaciju djece i mladih o važnosti bavljenja sportom, te sprječavanju nasilja i diskriminacije Igre provode i kroz veliki projekt'' Youth Sports Fair Chance''. Projekt ima za cilj identificirati i razviti najbolje prakse vezane za sport koje doprinose širenju poruka poštovanja, borbe protiv diskriminacije i rasizma te prevencije svih oblika nasilja u sportu. Projekt uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinanciran  je od strane Erasmus + Sport programa Europske unije te je ukupna vrijednost projekta 365.525 eura. Do današnjeg su se dana Igre razvile u najmasovniju amatersku sportsku manifestaciju u Europi koja godišnje okuplja više od 202.000 djece i mladih Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i sedamsto tisuća sportaša koji su u 24 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

 

Sve najbolje od Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebook eventu: https://www.facebook.com/events/1170878909742806/?ti=cl

“Sportske igre mladih”: https://www.facebook.com/sportske.igre.mladih/
 i instagramu: igremladih_hr:  https://www.instagram.com/igremladih_hr/ 

 

        Turneja radosti 2020

Valentinovo u našoj školi

Na Valentinovo se među naše učenike uvukla tiha nestrpljivost i uzbuđenje u očekivanju poštara koji je  u svojoj velikoj torbi krio slatka ljubavna pisma i poruke. Simpatični poštar Slaven iz 8.a razreda dostavio je prigodna pisma učenicima i tako ih razveselio i uljepšao im dan, a možda i ispunio neka dugoočekivana nadanja...

Svi su se učenici mogli i fotografirati pored simpatične valentinovske dekoracije i tako napraviti uspomenu na svoje prijatelje ili simpatije iz škole.

Učenička zadruga Horugva je već tradicionalno priredila prigodne darove koji su se mogli razgledati i kupiti na njihovom štandu u prostoru škole.

Učenici su prilikom obilježavanja Valentinova i ove godine djelovali humanitarno tako da su kupnjom omotnica za pisma sakupljali sredstva kako bi pomogli učenicima slabijeg imovinskog stanja.

 

        Valentinovo 2020

Međunarodna razmjena straničnika

I ove školske godine naša škola uključila se u ISLM Bookmark Exchange Project - međunarodni projekt razmjene bookmarkera (straničnika). U projektu su sudjelovali učenici 2.a, 3.c, 4.a i 4.b razreda zajedno sa svojim učiteljicama i školskom knjižničarkom. Cilj projekta je izrađivanje straničnika koje će škole – partneri međusobno razmijeniti, poticanje kreativnosti i maštovitosti kod učenika te promocija školske knjižnice. Ove godine našoj školi bili su partneri dvije škole iz Portugala: jedna iz Trofe, a dvije iz Lisabona. Učenici su izradili straničnike, poslali ih i  s nestrpljenjem očekivali pošiljku. Početkom ove godine primili smo vrlo zanimljive i kreativne straničnike iz Portugala i saznali brojne zanimljivosti o toj državi. Veselimo se i budućim suradnjama s učenicima iz škola diljem svijeta!

 

                 Razmjena straničnika 2020

Lidrano

U ponedjeljak 10. 2. 2020. u OŠ Rugvica održana je međuopćinska smotra LiDraNo. Na smotri su sudjelovali učenici iz Dugog Sela – OŠ Ivan Benković i OŠ Josipa Zorića, Božjakovine -  OŠ „Stjepan Radić“ i učenici iz naše škole.

Na županijsku razinu idu sljedeći radovi:

  • Avantura zvana Rokotok, novinarski rad, OŠ Josipa  Zorića
  • Pjesma mrtvog pjesnika, pojedinačni dramski izraz, OŠ Josipa Zorića
  • Ako, pojedinačni dramski izraz, OŠ Rugvica
  • Umjetnik, skupni dramski izraz, OŠ "Stjepan Radić"
  • Stablo ima srce, skupni dramski izraz, OŠ Rugvica
  • Gdje je nestao Božić, radijska emisija, OŠ "Stjepan Radić"
  • Joško, školski list, OŠ Josipa Zorića
  • Uzburkane godine, literarni rad, OŠ "Stjepan Radić"
  • Jedinstvena, literarni rad, OŠ  Rugvica
  • Moj pes, literarni rad, OŠ Rugvica

Čestitamo svim učenicima na sudjelovanju i sretno na županijskoj smotri!

                Lidrano 2020

BOŽIĆNI SAJAM

Iako je vrijeme oko nas više proljetno, božićno ozračje je u zraku…

A posebno se osjetilo u četvrtak 19. 12. 2019. godine kad je u 16.30 h započeo božićni sajam u sportskoj dvorani naše škole. Na brojnim  štandovima prezentiran je bogat rad učenika, učitelja i roditelja. Bilo je tu mnoštvo stvari koje će upotpuniti božićni ugođaj u svakoj kući: magnetića, adventskih vjenčića, anđelčića, pšenice, kuglica, svijećnjaka, čestitki pa sve do čuvarkuće, aloe vere i pustinjske ruže! Sve što je bilo izloženo moglo se i kupiti. Brojni posjetitelji uživali su  i u ponudi raznih vrsta kolačića, a božićni ugođaj bio bi nepotpun bez Djeda Božićnjaka s kojim su se svi rado slikali. Posjetitelji su mogli zaigrati i igru Nahrani Olafa, kao i sudjelovati u tomboli.

Sva zarada od božićnog sajma donirat će se za liječenje našeg sumještanina Kristiana Jukića.

 

   Božićni sajam 2019

Humanitarna akcija učenika OŠ Rugvica

Učenici razredne nastave i 6. c razreda u periodu od 11. do 13. prosinca 2019.  skupljali su hranu, slatkiše i higijenske potrepštine za ljude koji nemaju osnovne uvjete za život. Prikupljeno je preuzela HU Dobra volja. Zahvaljujemo se svim roditeljima velikog srca koji su pomogli da akcija bude izuzetno uspješna i na taj način unijeli radost i toplinu u srca svih onih ljudi kojima ćemo ovom gestom uljepšati nadolazeće božićne blagdane.

 

    Humanitarna akcija 2019

Školski medeni dan

Učenici prvih razreda naše škole obilježili su Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka. Svi učitelji prvih razreda razgovarali su s učenicima o važnosti meda u svakodnevnoj ishrani. Istakli su da je med prirodni šećer, da sadrži mnoge vitamine i minerale i  da je bogat izvor energije. 

Osim toga med ima i jaka antioksidativna i antiseptička svojstva. Pogledali su prigodnu prezentaciju i pročitali slikovnicu o pčelici Jelici i medvjedu Edi, a nakon toga svi učenici su slikovnicu i teglicu prirodnog, domaćeg meda veselo ponijeli kućama.

 

    Školski medeni dan 2019

Večer matematike

I ove godine  naša škola sudjelovala je u provedbi projekta Večer matematike čiji je organizator Hrvatsko matematičko društvo, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i sponzore IRIM (Institut za razvoj i inovativnost mladih) i Matific. Ovogodišnju Večer matematike  organizirali smo  u dva dijela: razredna nastava  realizirala je Večer matematike 6.12.2019., a predmetna 10.12.2019.

Ukupno je sudjelovalo oko 400 učenika, učitelja i roditelja. Nadamo se da su se svi dobro zabavili kroz niz zabavnih aktivnosti koje potiču izgradnju pozitivnog stava prema matematici. Večer matematike  bila je  nalik sajmu; sudionici su obilazili „matematičke stanice“ i odabirali aktivnosti u kojima će sudjelovati. Materijali s detaljnim uputama o aktivnostima bili su dostupni na svakoj stanici, a „dežurni matematičari“  pomagali su  pri njihovoj provedbi.

 

   Večer matematike 2019

Posjetio nas je sveti Nikola…

U četvrtak 5. 12. 2019. vrtićanci i učenici OŠ Rugvica od 1. do 4. razreda pogledali su u školskoj dvorani veselu predstavu Kazališta Smješko Iznenađenje svetog Nikole. Djeca su uživala zajedno sa svetim Nikolom i njegovom malom pomagačicom, a na kraju su svi dobili darove.

                      

    NIkola 2019

Mašta može svašta

Učenici 1.c i 2.a razreda u pratnji svojih roditelja i učiteljica Mirjane Kirin i Danijele Klajn posjetili su u petak 22. 11. 2019. godine Ikeu i sudjelovali u natjecanju Mašta može svašta. U ovom natjecanju mogla su sudjelovati sva djeca do 12 godina pa su vjerojatno i mnogi učenici iz naše škole sudjelovali u pratnji svojih roditelja.

Djeca su imala priliku nacrtati i dočarati svoju igračku iz snova i nadati se da će baš njihova igračka iz mašte postati prava plišana igračka! Crteži djece pokazali su dječju originalnost, razigranu maštu i kreativnost.

 

    IKEA 2019

Posjet osmih razreda Vukovaru - Gradu heroju

Dana 21. i 22. studenoga 2019. osmaši naše škole boravili su u Gradu heroju Domovinskog rata na terenskoj nastavi iz povijesti koju, za sve osmaše u Republici Hrvatskoj, organizira Javna - ustanova "Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar".

21. studenog u rano jutro krenuli smo prema Vukovaru u pratnji naših učitelja: S. Gavran, M. Mišković, D. Kovačić, S. Šimić i ravnatelj R. Munđer.

Po planu puta stigli smo u Vukovar, barokni grad poznat, nažalost, po strašnim razaranjima tijekom Domovinskog rata, tromjesečne opsade, progonstvu, logorima i zločinima nad civilima. Iz Vukovara smo otišli puni suosjećanja o Domovinskom ratu i ponijeli poruku mira, nenasilja i tolerancije.

Veći dio grada je obnovljen, ali na mjestima stradanja ostaju spomenici koji će nas uvijek podsjećati na zlo koje se ne smije zaboraviti niti ponoviti.

Zahvaljujemo lijepoj organizaciji i smatram da ova ideja o posjetu Vukovaru je potrebna za nas mlade i treba i dalje održavati ovakve posjete.

Žrtva za Vukovar nije bila uzaludna, branitelji su ugradili sebe u oslobođenje Lijepe Naše, a grad je postao simbolom otpora i nesalomljivog duha.

Bili smo smješteni u Hostelu "Dubrovnik" i u okviru programa obišli memorijalna mjesta: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinskoj cesti, Mjesto sjećanja - Vukovarska bolnica 1991., Kukuruzni put - Put spasa, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata, Masovna grobnica Ovčara, vodotoranj, Gradski muzej Vukovar, crkva sv. Filipa i Jakova... mjesta koja izazivaju suosjećanje, gorčinu i odsutnost svake humanosti.

Predavanja o Domovinskom ratu, koja smo slušali veoma iscrpno i korektno, prenosili su i poruku mira i suosjećanja, posebno na kraju programa u Školi mira i kvizu.

Ostaje sjećanje na Grad heroj, naše predavače, vojnike, prijateljstva s učenicima iz drugih škola s kojima smo dijelili smještaj u hotelu, a najviše suosjećanje za naš Grad.

"Vrijeme ne zna za zaborav samo ga ušuška u svoj zagrljaj pa ga budi, pa ga vrati... Vrijeme ne zaboravlja suze, tugu i odlaske. Pamti drage ljude.

A tamo visoko gdje pogled obećava beskraj vidi se svjetlost i tisuće svijeća i čuje se šapat ... hvala!"

Petra Grubeša, 8.a

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

18. studenoga 2019. godine obilježili smo Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. Učenici su u počast žrtvama u školu donijeli lampaše te ih zapalili u okolici škole. U školi je povodom tog dana  održana prigodna priredba na kojoj je prikazana prezentacija o Vukovaru, nastupio je školski zbor i učenici su izveli prigodne recitacije.

U četvrtak, 8. razredi idu u dvodnevni posjet Vukovaru.

Helena Pralas i Ena Anić, 8.d

 

    Vukovar 2019

LARA VUKOVIĆ PONOVNO ŠAMPIONKA

Lara Vuković, učenica 3.a razreda naše škole i polaznica Brainobrain programa, postigla je izniman uspjeh na međunarodnom natjecanju iz Abacus mentalne aritmetike održanom 19. listopada 2019. godine u Dubaiju.

Na natjecanju je sudjelovalo više od 2000 djece iz 16 zemalja svijeta. Unatoč velikoj konkurenciji Lara je po treći put zaredom osvojila zlatni pehar u mentalnoj aritmetici i time se svrstala u sami vrh mentalne aritmetike. Larin uspjeh rezultat je svakodnevnog angažmana polaznice, roditelja i trenerice te vjerujemo da će Lara i na svim daljnjim natjecanjima postizati izvrsne rezultate.

Larin uspjeh uveličan je i prijemom u Uredu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović dana, 8.11.2019. koja je čestitala Lari na uspjehu.

Čestitamo Lari i želimo joj puno uspjeha i na daljnjim natjecanjima.

                             

    

ZDRAV OBROK U OŠ RUGVICA

OŠ Rugvica u suradnji s BC Institutom provodi projekt Zdrav doručak. Zdrav obrok u školama i vrtićima moto je akcije koju provodi Izidor, novi brend vrhunskih kukuruznih proizvoda. Svi učenici i djelatnici OŠ Rugvica dobili su donaciju BC Instituta -  paketiće s prehrambenim proizvodima.

Tijekom studenog provest ćemo likovni natječaj na temu Izidor – BC Institut.

KOMEMORACIJA

U utorak 29. listopada 2019. 12 učenika 8. razreda išlo je  na komemoraciju poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata 1991. – 1995. na zapadno - slavonskom ratištu.

„Trokut“ je ime nekadašnjeg motela smještenog na pola puta između Novske i Lipika, a za vrijeme Domovinskog rata zbog svog strateškog položaja postao je točka oko koje se vodio krvavi boj između hrvatskih i srpskih snaga. Operacija „Orkan '91“ započela je 29. listopada 1991. godine.

29. listopada 1991. život su za obranu domovine položila 24 pripadnika HV-a, dok je više od 80 vojnika ranjeno. Operacija „Orkan '91“ bila je prva oslobodilačka akcija.

Nada Barić

DANI KRUHA

U petak 11. listopada obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Proslavu je dodatno uveličala i kratka priredba; učenici su priredili prigodne igrokaze, recitacije, pjesme…

Župnik Dragutin Smrkulj blagoslovio je kruh i plodove zemlje, a učenici su nastavili zajedničko slavlje u svojim razredima blagovanjem blagoslovljenog kruha.Dani kruha 2019

ZASADI DRVO, NE BUDI PANJ

U petak 18. 10. 2019. godine u našoj školi održana je akcija pod nazivom Zasadi drvo, ne budi panj. U akciju su se uključili učenici 1. razreda naše škole. Učenici su zajedno sa svojim učiteljima zasadili 4 stabla javora.

Ovom akcijom učenici su se  upoznali  sa značenjem koje šume i drveće imaju za očuvanje okoliša i klime te zašto je važno saditi zelenilo.

Posadi drvo 2019

Prvašići dočekani pjesmom i veseljem!

U ponedjeljak 9. rujna 2019. počela je još jedna nova školska godina.

Početak su zasigurno najviše iščekivali novi prvašići. Svi se sjećamo prvog dana škole, velike torbe, puno novih lica i ogromnog uzbuđenja kad smo prvi put sjeli u školske klupe. Željeli smo da našim ovogodišnjim prvašićima taj dan ostane u lijepom sjećanju pa su im prošlogodišnji četvrtaši pripremili svečanu priredbu ispunjenu veselim pjesmicama i recitacijama.

Učenike i roditelje pozdravio je ravnatelj škole Robert Munđer, načelnik Općine Mato Čičak, a onda su ih prozvali njihovi novi učitelji te su svi zajedno otišli u svoje razrede. 

Za sve učenike od 1. do 4. razreda u 17.00 h organizirana je kazališna predstava Grga Čvarak pod pokroviteljstvom Općine Rugvica.

Svim učenicima želimo puno sretnih i radosnih trenutaka u školskim klupama!

 

               Doček prvašića 2019

preskoči na navigaciju